Priser er inkl. moms

Spørgsmål & svar

Mediq logo
ErnæringInkontinensStomiDiabetesHåndkøb og sygeplejePersonlig plejeHusholdning
Guide

Venteværelse: Indretning der skaber tryghed og ro i din dyreklinik


Venteværelset i en dyrlægepraksis er langt mere end blot et opholdsrum. Det er første indtryk for klienterne, et sted hvor dyrene skal føle sig trygge, og hvor dit personale i klinikken skal kunne arbejde effektivt. En god indretning af venteværelset reducerer stress hos både dyr og ejere og gør din arbejdsdag lettere. Her får du en gennemgang af, hvordan du bedst indretter venterummet i din dyreklinik.



11 gode råd til indretning af venteværelset

  1. Opdel venteværelset i tydeligt markerede zoner til katte, hunde og evt. et stilleområde
  2. Brug skiltning, markering med tape på gulvet, farvekoder eller grafik på væggene til at kommunikere zonerne
  3. Vælg komfortable, ergonomiske og rengøringsvenlige møbler
  4. Sørg for naturligt lys og rolige farver på vægge og møbler
  5. Stil brochurer og foldere frem med information om dyrepleje og relevante sæsonemner
  6. Installer TV-skærme eller sæt plakater op med informativt indhold
  7. Tilbyd digital ankomstregistrering og tydelige instruktioner
  8. Hav en fast rengøringsrutine og let rengørlige overflader
  9. Stil en vandskål til rådighed for hunde
  10. Skab en venlig atmosfære med planter og billeder på væggen
  11. Overvej at bruge en feromon-diffusor for at berolige nervøse dyr i venteværelset

Udstyr til den faste rengøringsrutine

Zoner skaber ro

En effektiv måde at mindske stress hos både dyr og ejere er at opdele venteværelset i forskellige zoner. Hundezonen skal være rummelig, med god plads mellem siddepladserne. Hvis der er plads i rummet, kan lavere skærmvægge være nyttige til at give visuel afskærmning dyrene imellem. En kattezone bør placeres separat med hævede hylder eller borde til, hvor kattene i deres transportbokse kan føle sig sikre og overvåge omgivelserne fra en højere position. Sørg for, at der er god afstand eller fysiske barrierer mellem katte- og hundezonen for at minimere uro.


Endelig bør du også - hvis der er plads - oprette en lille stillezone til særligt nervøse dyr, placeret væk fra indgangsdøre og områder med høj trafik for at skabe ro og tryghed. For at gøre zonerne tydelige for de dyreejere, du har på besøg i din klinik, kan du anvende tydelig skiltning, farvekoder, markering med tape på gulvet, eller grafik på væggene, der illustrerer hvilke områder, der er forbeholdt hvilke patienter. Eventuelt kan du også inddrage personalet aktivt til at guide klienter til at placere sig hensigtsmæssigt, så både katte og hunde kan få en så rolig ventetid som muligt. En venlig mundtlig introduktion ved ankomst kan hjælpe dyreejere med at finde den rigtige zone til deres dyr.


Indret venteværelset med komfort og funktionalitet

Komforten i venteværelset er afgørende for, hvordan klienter og dyr oplever deres ventetid. Møblerne, herunder stole til venteværelse og øvrige møbler, skal være ergonomiske, så ejere kan sidde komfortabelt selv under længere ventetid, og samtidig skal de være lette at rengøre for at bevare et højt hygiejneniveau.


Brug rolige farver som lyseblå eller grønne nuancer på vægge og møbler for at fremme en afslappende atmosfære. Naturligt lys bidrager til velværet, så overvej om det er muligt at placere venteområdet ved større vinduespartier og brug eventuelt planter i indretningen for at skabe en mere indbydende atmosfære. Husk at skabe plads, hvor ejere sikkert kan placere transportkasser uden at optage gangarealer.


Underholdning og information til dine besøgende

Ventetiden kan føles lang, så det er en god idé at tilbyde underholdning og relevant information. Installer TV-skærme, der kan vise informative videoer om dyrepleje, vaccinationsprogrammer og almindelige sundhedsproblemer, hvilket ikke bare fungerer som adspredelse i ventetiden, men også giver dyreejerne nyttige tips til hverdagen.


Placér tydelige standere med brochurer og foldere, som ejerne kan tage med hjem. Det kan være om generel dyrepleje, ernæring eller specifikke sygdomme. Du kan også sætte plakater op, der informerer om dyrepleje, dyreadfærd og giver håndgribelige råd til, hvordan man bedst omgås sit dyr, når man skal til dyrlæge. Det kan også være plakater og tavler med sæsonrelevant information – f.eks. om flåter, lopper og hjerteorm, om dyr og fyrværkeri ved nytår, samt om varme og dehydrering i sommermånederne. Sørg desuden for et udvalg af magasiner og aviser, så ejerne føler sig godt tilpas og underholdt under deres ophold i klinikken.


Tænk flow og kommunikation ind i indretningen

Effektivt patient-flow og tydelig kommunikation forbedrer kundeoplevelsen markant. Integrér eventuelt selvbetjeningsløsninger, hvor klienterne kan melde deres ankomst digitalt, så receptionen undgår unødig belastning. Digitale check-in-systemer er f.eks. et effektivt redskab til at give klienterne en følelse af kontrol og reducerer unødvendig ventetid. Tydelig skiltning og overskuelige instruktioner i venteværelset hjælper også klienter med at navigere let og reducere forvirring.


Rengøring i venteområdet: Gør det nemt og praktisk

Høj hygiejne er en selvfølge, når du driver en dyreklinik. Klienter danner sig hurtigt et indtryk af din klinik, og et rent venteværelse signalerer professionalisme og skaber tryghed. Det er vigtigt, at venteværelset altid fremstår pænt og ryddeligt for at understøtte en god oplevelse.


Tænk på praktisk overfladedesinfektion. Gør det nemt at holde venteområdet rent ved at vælge møbler og overflader, som er lette at aftørre, og hav affaldsspande placeret let tilgængeligt. Sørg for desuden for en synlig station med spritdispenser og håndsprit til både personale og de besøgende i klinikken.


En fast rengøringsrutine med daglige, ugentlige og månedlige opgaver gør det nemt at holde overflader og gulve rene. Find inspiration og gode råd i artiklen NIR i almen praksis: Komplet guide til rengøring i klinikken.

Ekstra tiltag der imponerer

Små ekstra detaljer kan gøre stor forskel for kundeoplevelsen. Overvej at tilbyde ejerne kaffe eller te og skabe en indbydende stemning med grønne planter og kunstplakater med naturtemaer.


En station med en vandskål er en enkel men omsorgsfuld løsning, så tørstige hunde kan slukke tørsten. Indtænk tiltag, der viser omtanke og gør ventetiden mere behagelig for både dyr og mennesker. Du kan også overveje at bruge en feromon-diffusor, som kan bidrage til at skabe en roligere atmosfære i venteværelset, især for katte og andre nervøse dyr.


Et gennemtænkt venteværelse i din dyreklinik skaber tryghed, reducerer stress og giver en bedre oplevelse for både dyr, ejere og personale. Selv små ændringer i indretning af venteværelset kan hurtigt skabe mærkbare forbedringer – prøv dig frem og noter, hvad der fungerer i din klinik.