Priser er inkl. moms

Hurtig levering

Mediq logo
ErnæringInkontinensStomiDiabetesHåndkøb og sygeplejePersonlig plejeHusholdning

Artikler inden for ernæring

Find viden og vejledning om ernæring til særlige behov. Vores artikler giver dig praktiske råd og inspiration til, hvordan du kan sikre den rette ernæring, når appetitten er nedsat, eller kroppen har brug for ekstra støtte. Uanset om det gælder sondenæring, ernæringsdrikke eller tilskud, hjælper vi dig med at finde de rette produkter hos Mediq.

GUIDE

Dysfagi: Alt hvad du behøver at vide om tygge- og synkebesvær

Lær alt om dysfagi (tygge- og synkebesvær), herunder årsager, symptomer og behandlingsmuligheder. Få indsigt i, hvordan ernæring og specialkost kan hjælpe, samt praktiske råd til at håndtere denne tilstand.

Læs mere

GUIDE

Sondemad: Få optimal ernæring gennem sonde

Få indsigt i sondemad og hvordan det sikrer optimal ernæring for personer, der ikke kan spise normalt. Lær om typer af sonder, korrekt administration, hygiejne, og hvordan du kan få tilskud gennem grøn recept.

GUIDE

Hvad er en grøn recept?

Læs mere om den grønne recept, hvem der kan få den, og hvordan du bruger den.

GUIDE

Hvad er sarkopeni? Sådan håndterer du tab af muskelmasse

Sarkopeni er tab af muskelmasse og styrke, som kan påvirke din daglige funktionsevne. I denne guide får du råd om træning, proteinrig kost og ernæringsdrikke til at forebygge og behandle tilstanden.

GUIDE

Kostråd til småtspisende: Sådan får du nok energi og næring

Har du eller en pårørende svært ved at spise nok i hverdagen? Denne guide giver dig konkrete kostråd og tips til energitætte måltider, så du kan dække dit ernæringsbehov og forebygge vægttab.

GUIDE

Kom godt i gang med klinisk ernæring

Klinisk ernæring hjælper dig med at dække dit ernæringsbehov, hvis du ikke får nok næring gennem almindelig mad. I denne guide får du viden om ernæringsprodukter, gode råd og muligheder for økonomisk tilskud.

GUIDE

Undgå mundproblemer og underernæring: Tips til bedre mundhygiejne

God mundhygiejne er afgørende for både din generelle sundhed og din ernæringstilstand. I denne guide får du praktiske råd til at forebygge mundproblemer, sikre sunde tænder og undgå underernæring.

GUIDE

Grøn recept til proteindrik: Sådan får du tilskud

Med en grøn recept kan du få 60 % tilskud på proteindrikke og kliniske ernæringsprodukter. Læs, hvordan du bliver berettiget, og hvor du kan bestille produkterne.

GUIDE

Grøn recept - Regler om tilskud

Se hvilke ernæringsprodukter, der dækkes af din grønne recept, så du kan få 60 % i tilskud.

GUIDE

Inspiration til ernæringsdrikke: Sådan skaber du variation

Gør dine ernæringsdrikke mere appetitlige med små ændringer i serveringen. Få simple tips til variation, der kan øge madglæden og sikre din ernæring.

GUIDE

Hvorfor er ernæringsdrikke gode til den småtspisende borger?

Ernæringsdrikke er en nem måde at sikre næring for småtspisende. Denne guide forklarer deres fordele og tilskudsmuligheder.

GUIDE

Hvad er en sund BMI for ældre over 65 år?

For ældre over 65 år kan en lidt højere BMI være gavnlig. Denne guide forklarer, hvad der er en sund BMI, og hvorfor vægtbalance er vigtig.

GUIDE

Hvad hjælper mod kvalme? 14 effektive råd der lindrer

Kvalme kan skyldes mange ting, men der findes heldigvis flere måder at lindre den på. I denne guide får du 14 effektive råd til, hvordan du kan mindske kvalme og genfinde din appetit.

GUIDE

8 gode råd mod madlede: Sådan får du din appetit tilbage

Madlede kan gøre det svært at spise, men små ændringer kan hjælpe. I denne guide får du 8 effektive råd til at stimulere appetitten og sikre den nødvendige næring.

GUIDE

Hvad er godt at spise og drikke, når man kaster op?

Når du kaster op, er det vigtigt at holde dig hydreret og vælge letfordøjelige fødevarer. I denne guide får du råd om, hvad du bør spise og drikke for at lindre ubehaget og komme dig hurtigere.

GUIDE

Mistet smagssans: årsager, symptomer og behandlinger

Mistet smagssans kan have mange årsager og påvirke både appetit og livskvalitet. I denne guide får du indsigt i mulige årsager samt praktiske råd til at forbedre din smagsoplevelse og sikre tilstrækkelig ernæring.

GUIDE

Ingen appetit? Her er årsagerne og løsningerne

Appetitløshed kan skyldes sygdom, medicin eller stress. I denne guide får du gode råd til at øge din appetit og sikre tilstrækkelig næring.

GUIDE

Metalsmag i munden og kræft: Gode råd ved smagsforandringer

Kræftbehandling kan ændre smagssansen og give en ubehagelig metalsmag i munden. I denne guide får du praktiske råd til at håndtere smagsforandringer og sikre et tilstrækkeligt næringsindtag.

GUIDE

Kost og kræft: Hvad skal jeg spise som kræftpatient?

Den rette kost kan styrke kroppen under kræftbehandling. Få gode råd om energitæt mad, proteiner og antiinflammatoriske fødevarer – samt tips til at håndtere nedsat appetit og kvalme.

GUIDE

Ernæring til ældre: Sådan opfylder du dit ernæringsbehov

Alderen øger behovet for protein og næring for at bevare styrke og sundhed. Få gode råd om kost, proteintilskud og tilskud via grøn recept.

GUIDE

Nedsat appetit: Årsager til manglende appetit hos kræftpatienter

Kræft og behandling heraf kan påvirke appetitten og gøre det svært at få nok næring. I denne guide gennemgår vi årsagerne og giver råd til, hvordan du bedst bevarer vægt og energi.

GUIDE

Grøn recept til modermælkserstatning: Alt du skal vide om muligheder og tilskud

Børn med mælkeallergi kan få 60 % tilskud til specialiseret modermælkserstatning via en grøn recept. Læs vores guide og bliv klogere på, hvem der kan få tilskud, og hvordan du søger.

GUIDE

Er der laktose i modermælk?

Modermælk indeholder laktose, og laktoseintolerance er sjælden hos spædbørn. Læs mere om symptomer og forskellen på laktoseintolerance og mælkeallergi i guiden her.

GUIDE

Hvad er elektrolytter?

Elektrolytter er vigtige for både væskebalance, muskler og nerver. I denne guide forklarer vi, hvad elektrolytter er, hvorfor de er så vigtige for din krop – og hvornår du kan få brug for et ekstra tilskud.

GUIDE

Mælkeallergi hos baby: Er mit barn allergisk overfor mælk?

Mistænker du mælkeallergi? Læs guiden og bliv klogere på symptomer, forskellen på mælkeallergi og laktoseintolerance samt dine muligheder for behandling og tilskud.

GUIDE

Protein is – en nem og lækker måde at få ekstra næring på

Protein is er en velsmagende løsning til dig, der har brug for ekstra protein og energi. Læs i guiden her og hvem der har gavn af disse is samt hvilket udvalg vi tilbyder.

GUIDE

Kan mælkeallergi give udslæt hos baby?

Udslæt kan være et tegn på mælkeallergi, især hvis det opstår efter måltider med mælk. Læs guiden og bliv klogere på symptomer og mulige løsninger.

GUIDE

Hvad er dehydrering? Her symptomerne og sådan behandler du det

Dehydrering kan påvirke både kroppen og hjernen – og udvikle sig hurtigt, hvis du ikke reagerer i tide. I denne guide gennemgår vi årsager, symptomer og hvad du kan gøre for at forebygge og behandle dehydrering effektivt.

GUIDE

Ketogen diæt og epilepsi: Sådan virker kosten som behandling

I denne guide kan du læse, hvordan ketogen diæt bruges som behandling ved epilepsi – og hvem den kan hjælpe.

GUIDE

Mælkeallergi: Sådan påvirker det babys afføring

Diarré, forstoppelse eller blod i afføringen kan være tegn på mælkeallergi. Læs guiden og bliv klogere på symptomerne og hvornår du bør søge læge.

GUIDE

Hvad skal man spise, når man er syg?

Når appetitten svigter, har kroppen stadig brug for energi og næring. I denne guide får du råd om letfordøjelig mad og hvordan du dækker dit ernæringsbehov.

GUIDE

Væske- og elektrolytbalance: 5 gode råd til at opretholde balancen

Væske- og elektrolytbalance er afgørende for, at kroppen fungerer, som den skal – hver dag og i alle situationer. I denne guide får du fem enkle og effektive råd til at holde balancen og forebygge dehydrering, træthed og ubalance i kroppen.

GUIDE

Bør jeg tage elektrolytter i forbindelse med træning?

Når du træner, mister du ikke kun væske – men også vigtige elektrolytter, som kroppen har brug for. I denne guide forklarer vi, hvornår du bør overveje elektrolytter, og hvordan de kan styrke din præstation og restitution.

GUIDE

Symptomer på dehydrering hos ældre: Hold øje med disse tegn

Ældre mærker ofte ikke tørst på samme måde som yngre – og det øger risikoen for dehydrering. I denne guide gennemgår vi de typiske symptomer og giver råd til, hvordan du bedst forebygger væskemangel hos ældre.

GUIDE

Hvad er væskebalance? Sådan beregner du dit væskebehov

Væskebalance handler ikke kun om at drikke vand – men om at sikre kroppens behov for både væske og elektrolytter. I denne guide forklarer vi, hvorfor balancen er vigtig, og hvordan du let beregner dit daglige væskebehov.

GUIDE

Elektrolytter mod tømmermænd: Virker det rent faktisk?

Tømmermænd kan ramme hårdt – men kan elektrolytter virkelig gøre en forskel dagen derpå? I denne guide ser vi nærmere på, hvad elektrolytter gør i kroppen, og hvordan de eventuelt kan hjælpe dig med at komme hurtigere ovenpå.